Αρχική Σελίδα | Εγγραφή | Παραλαβή αρχείων | Αναζήτηση | 19 Ενεργοί επισκέπτες

 Επιλογές
 :: Αρχική Σελίδα
 :: Εγκαταστάσεις
 :: Επικοινωνία
 :: Τα νέα μας

 @portal
 :: Αρχές
 :: Φιλοσοφία
 :: Εμφάνιση (Μορφή)
 :: Τεχνολογίες
 :: Γενικά χαρακτηριστικά
 :: Απαιτήσεις
 :: Είδη εμφάνισης
 :: Πλυγλωσσικότητα
 :: Πολαπλά Site
 :: Ταχύτητες
 :: Περιοχή Δοκιμών

 Υποστήριξη Support
 :: F.A.Q
 :: Εγχειρίδια
 :: Παραμετροποίηση

 Τμήματα
 :: Real Estate
 :: Βιβλίο επισκεπτών
 :: Γνωσιακή Βάση
 :: Διαχείριση Τουρ.Καταλυμάτων
 :: Ενοικίαση ακινήτων
 :: Ηλ.Εμπόριο
 :: Λήψη αρχείων
 :: Μiκρές Αγγελίες
 :: Συζητήσεις
 :: Τεκμηρίωση Πολιτιστικών Συλλογών και Αντικειμένων
 :: Φωτ.Αλμπουμ

 Ηλεκτρονικές Αγορές
 :: Βιτρίνα
 :: Κατάλογος
 :: Το καλάθι μου

 Syndication
 :: Υλοποίηση RSS
 :: Ιστορία του RSS
 :: Εκδόσεις του RSS
 :: Δείγματα RSS

 Ορισμοί
 :: Χρήση
 :: Προσωπικά δεδομένα
 :: Αναζήτηση

 Είσοδος
   
    
 Να με θυμάσαι
 :: Εγγραφή
 :: Ξεχάσατε τον κωδικό;

 Τεχνολογία & Ανάπτυξη
 :: Σημασιολογικός ιστός
 :: Από τα υπερκείμενα στο WEB 3.0
 :: Ψηφιακές Συλλογές

 

 Μερικοί χρήστες
Corfiot Bergamot
Κέρκυρα, Επίσημο Τουριστικό Πόρταλ
Λαογραφικά Μουσεία Κέρκυρας
Κυνηγετικός Σύλλογος Κέρκυρας
ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΙΤ_ΝΙΑΣ
Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας
Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας
Ηλιόλουστο - Ηλιακοί Θερμοσίφωνες
Φιλοζωϊκός Όμιλος Καρδίτσας
Φιλοτελική Ένωση Καρδίτσας
Ξενοδοχείο Lemongrove - Κέρκυρα
Φούκας - Κατασκευές Γεωργικών Μηχανημάτων
Α.Ο. Προδρομιακός
ΚΕΝΑΚΑΠ

Meliti Cup , Issos Corfu

ANION SA
Δημήτρης Κοτρώτσιος - Ζωγράφος
Praxis Ακινήτων
Δήμος Σοφάδων
Ηλεκτροακουστική - Λάρισα
Ηλεκτρο-Υδροδυναμική Α.Ε.
GESPOV Vermion Fruits
Δείτε περισσότερα

 Σημειώσεις
"Things should be made as simple as possible, but not simpler." — Albert Einstein (1879–1955)

  Γενικές ρυθμίσεις

Πρόκειται για το βασικό σύστημα ρυθμίσεων του σταθμού. Από εδώ ρυθμίζονται όλα τα βασικά λειτουργικά και μορφικά στοιχεία του σταθμού μας πλήν  των υποσυστημάτων του ημερολογίου και του ηλεκτρονικού εμπορίου τα οποία αποτελούν ημι-ανεξάρτητες μονάδες.

Λόγω του πλήθους των στοιχείων και επιλογών θα παρακολουθήσουμε την οθόνη τμηματικά.

 

Website URL: Είναι  η διεύθυνση στην οποία ανταποκρίνεται ο σταθμός μας. Είναι πολύ σημαντικό για την σωστή λειτουργία του συστήματος να γραφτεί σωστά όπως εμφανίζεται στον φυλλομετρητή ξεκινώντας κανονικά με  http:// .

 

Ονομα Site: Το όνομα που δίνουμε στον σταθμό μας. Το όνομα αυτό εμφανίζεται στην μπάρα του φυλλομετρητή.

 

Σλόγκαν: Το κείμενο που θα γράψουμε εδώ θα εμφανιστεί σε πολλές περιπτώσεις όψεων στην κορυφή της σελίδας του σταθμού μας. Κάποιες άλλες όψεις θα το αγνοήσουν εντελώς ενώ μερικές όψεις είναι πιθανόν να  το εμφανίζουν με άσχημο τρόπο.

 

 

Εδώ τοποθετούμε δεδομένα τα οποία είναι χρήσιμα στις μηχανές αναζήτησης προκειμένου να ταξινομήσουν τον σταθμό μας σωστά στα ευρετήρια τους.

Η πρώτη γραμμή είναι ο τίτλος με τον οποίο θα εμφανίζεται ο σταθμός στα ευρετήρια.

Η δεύτερη περιέχει τις λέξεις κλειδιά με τις οποίες θα μας εντοπίζουν στα ευρετήρια.

Η τρίτη είναι μια συνοπτική περιγραφή του σταθμού την οποία δείχνουν τα ευρετήρια.

Μετά την έκδοση 3 προστέθηκαν  το Google Verification που αναφέρεται στις ενέργειες της Google για πιστοποίηση ιδιοκτησίας του σταθμού, το Google Map Key που αναφέρεται στην ενσωμάτωση δυναμικών δορυφορικών χαρτών, καθώς και το Google Analytics Key που επιτρέπει την εκμετάλλευση της αντίστοιχης υπηρεσίας..

 

 

 

 

 

Offline for maintenance:  Εάν κατά την διάρκεια κάποιων αλλαγών θέλουμε να μην είναι προσβάσημος ο σταθμός από επισκέπτες τότε κάνουμε την επιλογή αυτή Ναι. Οι επισκέπτες του σταθμού για όσο διάστημα εμείς κάνουμε αλλαγές αντί του σταθμού θα βλέπουν ένα μήνυμα που θα τους ενημερώνει ότι ο σταθμός βρίσκεται σε διαδικασία αλλαγών.

 

Επιλογές για το μενού:  Η επιλογή αυτή ενεργοποιεί μια ιδιαίτερη λειτουργία των διαφόρων όψεων που διατίθενται. Οι όψεις αυτές περιέχουν την δυνατότητα αντί να παρουσιάζονται οι επιλογές με την κλασσική μορφή των πινακιδίων στα αριστερά ή δεξιά, να εμφανίζεται μια μπάρα επιλογής με διάφορες ιδιότητες. Δοκιμάστε το διότι το αποτέλεσμα εξαρτάται από την όψη την οποία έχετε επιλέξει.

Σημειώνουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα να προσαρμόζεται η μπάρα επιλογών στα χρώματα και τις απαιτήσεις της κάθε όψεως. Παρά ταύτα πολλές όψεις δεν είναι ρυθμισμένες για την λειτουργία αυτή και είναι πιθανόν να απαιτηθεί προσαρμογή από τεχνικό εξειδικευμένο όπως το προσωπικό της Αλφα.

 

 

Εμφάνιση:  Εδώ γίνεται η επιλογή της επιθυμητής όψης του σταθμού. Οι όψεις που διατίθενται μαζί με την πλατφόρμα είναι αρκετές και η λίστα ανανεώνεται συνεχώς.

Στην διεύθυνση http://portal.corfumail.net/ μπορείτε να βρείτε ενημερωμένες πληροφορίες για τις όψεις.

 

Μερικές από τις όψεις έχουν σε παρένθεση την σήμανση (Παραμετροποιήσημο). Οι όψεις αυτές αν επιλεγούν εμφανίζουν μιαν επιπλέον επιλογή στην ομάδα Κεντρικό μέσω της οποίας αρκετές από τις παραμέτρους τους (Γεωμετρία, Χρώματα, Γραμματοσειρές κλπ) μπορούν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις μας. (βλέπε παρακάτω Παραμετροποίηση όψεων)

Οι όψεις (Skins) ακολυθούν τις οδηγίες της W3C Web Content Accessibility (Βλέπε παράρτημα)

 

 

Γλώσσα:  (Δεν ισχύει μετά την έκδοση 2.) Εδώ επιλέγουμε την γλώσσα του σταθμού. Η επιλογή αυτή έχει επίπτωση στα μηνύματα του σταθμού τόσο στο εμφανές τμήμα των επισκεπτών όσο και στο διαχειριστικό τμήμα.

 

Για τα Ελληνικά απαιτείται μια ιδιαίτερη προσοχή αφού η επιλογή της σωστής Ελληνικής γλώσσας πρέπει να γίνει σε συνάρτηση με την ρύθμιση του φυσικού εξυπηρετητή ο οποίος φιλοξενεί  τον σταθμό μας.

 

Η πλατφόρμα ανάπτυξης λειτουργεί με τα Ελληνικά ISO και στην γλώσσα αυτή γίνονται κατ αρχήν όλες οι τροποποιήσεις.

 

Υπάρχει ειδικό υποσύστημα που επιτρέπει να επέμβουμε και να τροποποιήσουμε το αρχείο γλώσσας ή να γράψουμε μια δική μας μετάφραση των όρων από τα Αγγλικά.

 

Η γλώσσα εμφάνισης του σταθμού ορίζετι αυτόματα κατά την είσοδο του χρήστη. Ο χρήστης μπορεί  να μεταφερθεί από γλώσσα σε γλώσσα αναλόγως με το πώς έχει αυτό ρυθμιστεί στην εμφάνιση του σταθμού από το Skin.

 

 

 

 

Encoding:  Έχει ιδιαίτερη σημασία διότι επιτρέπει στο σύστημα να προσαρμόζεται ακριβώς σε κάθε επιθυμητή γλώσσα. Για τα Ελληνικά επιλέγουμε ανάλογα με την προηγούμενη επιλογή.  Σε εγκαταστάσεις του δημοσίου τομέα είναι καλό αυτή η επιλογή να είναι utf-8 ώστε να εξασφαλίζουμε διαλειτουργικότητα.

 

 

 

Φτάσαμε στο πρώτο στοιχείο περιεχομένου.

 

Frontpage: Στην θέση αυτή καταχωρούμε την πρώτη-πρώτη σελίδα που βλέπει ο επισκέπτης του σταθμού μας στον βαθμό που θέλουμε πριν προχωρήσει στο κυρίως τμήμα του σταθμού να του δώσουμε είτε ένα μήνυμα σε κάποια τεχνολογία είτε να του δώσουμε την δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ διαφορετικών γλωσσών.

 

Πολύ συχνά πλέον βλέπουμε σταθμούς οι οποίοι ξεκινούν με μια παρουσίαση τεχνολογίας flash. ΑΝ επιθυμούμαι κάτι τέτοιο και έχουμε έτοιμη ή μπορούμε να κατασκευάσουμε μια τέτοια παρουσίαση τότε τοποθετούμε στο σημείο αυτό τη σελίδα μας.

 

Το περιεχόμενο του πεδίου μπορεί να είναι πρακτικά οτιδήποτε. Κείμενο, Κώδικα HTML ή άλλο πολυμεσικό περιεχόμενο.

 

Αν θέλουμε ένα απλό κείμενο τότε δεν έχουμε παρά να το γράψουμε. Το κείμενο μας θα παρουσιαστεί και κάτω από αυτό θα υπάρχει η λέξη Είσοδος στην γλώσσα του σταθμού , η οποία θα είναι ενεργός σύνδεσμος προς το εσωτερικό.

 

Μετά την έκδοση 2.5 από την αρχική αυτή σελίδα γίνεται και η επιλογή της γλώσσας του σταθμού. Δείγμα υπάρχει στην προεπιλεγμένη σελίδα.

 

Αν αντίθετα θέλουμε να είναι μορφοποιημένο κείμενο μπορούμε να εισάγουμε με αντιγραφή το έτοιμο μορφοποιημένο κείμενο ή να χρησιμοποιήσουμε ένα από τα εργαλεία του σταθμού τον Διορθωτή HTML

 

Τον διορθωτή θα τον συναντάμε συνεχώς μπροστά μας. Ενεργοποιείται με διπλό κλικ του ποντικιού πάνω στον χώρο του προς καταχώρηση πεδίου ή με την πληκτρολόγηση του Control-T

 

Ένα νέο παράθυρο θα ανοίξει φέρνοντας το περιεχόμενο του πεδίου, εάν υπάρχει, και θα μπορέσουμε να μορφωποιήσουμε όπως θέλουμε το περιεχόμενο.

 

Για τις λειτουργίες του διορθωτή βλέπε ειδικό τμήμα παρακάτω.

 

Στο παράδειγμα που ακολουθεί είναι η κλήση μιας αρχικής σελίδας τεχνολογία  Flash.

 

--------------- Αρχή Κώδικα ----------------------

 

<TABLE height="100%" cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" align=center bgColor=#7eace1 border=0>

<TBODY>

<TR bgColor=#7eace1>

<TD width="100%" height="95%">

<P>

<OBJECT style="WIDTH: 100%; HEIGHT: 460px" codeBase=http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0 height=260 width="100%" classid=clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000><PARAM NAME="_cx" VALUE="18547"><PARAM NAME="_cy" VALUE="12171"><PARAM NAME="FlashVars" VALUE="18547"><PARAM NAME="Movie" VALUE="INTRO.swf"><PARAM NAME="Src" VALUE="INTRO.swf"><PARAM NAME="WMode" VALUE="Window"><PARAM NAME="Play" VALUE="-1"><PARAM NAME="Loop" VALUE="-1"><PARAM NAME="Quality" VALUE="High"><PARAM NAME="SAlign" VALUE=""><PARAM NAME="Menu" VALUE="-1"><PARAM NAME="Base" VALUE=""><PARAM NAME="AllowScriptAccess" VALUE="always"><PARAM NAME="Scale" VALUE="ShowAll"><PARAM NAME="DeviceFont" VALUE="0"><PARAM NAME="EmbedMovie" VALUE="0"><PARAM NAME="BGColor" VALUE=""><PARAM NAME="SWRemote" VALUE="">

               

        <embed src="INTRO.swf" quality=high pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" type="application/x-shockwave-flash" width="100%" height="200" vspace="0" hspace="0">

        </embed> </OBJECT></P></TD></TR>

</TBODY></TABLE>

 

--------------- Τέλος Κώδικα ----------------------

 

 

 

Θέση λογότυπου:  Εδώ ορίζουμε την εικόνα του λογότυπου της εταιρείας, αν υπάρχει. Οι περισσότερες όψεις θα το εκμεταλλευτούν τοποθετώντας το στην κορυφή της σελίδας αριστερά. 

 

Copyright:  Εδώ γράφουμε τα στοιχεία του CopyRight. Οι περισσότερες όψεις θα το εκμεταλλευτούν τοποθετώντας το στην βάση της σελίδας.

 

 

Κατάσταση άρθρων : Προεπιλεγμένη κατάσταση Αρθρου:

 

Εδώ ορίζουμε την προεπιλεγμένη κατάσταση ενός άρθρου όταν αυτό εισάγεται στο σύστημα από κάποιον συγγραφέα ή ακόμη και από τον διαχειριστή του συστήματος. Αν η επιλογή μας είναι

-   On  τότε το άρθρο έχει έτοιμη απάντηση Ναι στο ερώτημα Δημοσίευση   έτσι ακόμη και αν δεν δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή μόλις το άρθρο καταχωρηθεί θα είναι δημοσιεύσιμο, αντίθετα αν η επιλογή είναι

-  Off  τότε το άρθρο έχει έτοιμη απάντηση Οχι στο ερώτημα Δημοσίευση   έτσι  αν δεν δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή κατά την καταχώρηση το άρθρο δεν θα είναι δημοσιεύσιμο. Στην περίπτωση μάλιστα που το άρθρο καταχωρηθεί από χρήστη μειωμένης εξουσιοδότησης τότε το άρθρο δεν θα δημοσιευτεί αν δεν δώσει την άδεια κάποιος από τους διαχειριστές του συστήματος.

 

Το χαρακτηριστικό αυτό είναι πολύ χρήσιμο σε μεγάλες ομάδες οι οποίες λειτουργούν με βάση κάποια ιεραρχία συγγραφέα - υπεύθυνου ύλης ή εκδότη. Το χαρακτηριστικό αυτό σε συνδυασμό με τα επίπεδα χρηστών Διαχειριστής - Συντηρητής Ενότητας - Συγγραφέας - Μέλος - Επισκέπτης μπορούν να δώσουν λύση σε πολλές περιπτώσεις.

 

 

Προεπιλεγμένη κατάσταση εγγραφέντος :

 

Εδώ ορίζουμε το τι ακριβώς συμβαίνει όταν κάποιος επισκέπτης εγγραφεί στον σταθμό μας προκειμένου να γίνει μέλος (αν η επιλογή αυτή είναι ενεργή όπως θα δούμε παρακάτω).

Οι επιλογές εδώ είναι τρεις:

-     On : Ο επισκέπτης γίνεται μέλος αμέσως μόλις ολοκληρώσει την εγγραφή του.

Η εικόνα που έχει ο Διαχειριστής είναι η ακόλουθη:

και δείχνει ότι όλοι οι χρήστες είναι ενεργοί.

 

-     Off : Ο επισκέπτης που κάνει εγγραφή στο σύστημα  λαμβάνει μιαν ευχαριστήρια απάντηση και ενημερώνεται ότι η αίτηση του θα ελεγχθεί από τον διαχειριστή. Το κείμενο είναι το ακόλουθο : «Ευχαριστώ έχετε καταχωρηθεί. Η εγγραφή σας πρέπει να γίνει αποδεκτή από τον διαχειριστή.»

 

Η εικόνα που έχει ο Διαχειριστής είναι η ακόλουθη:

και δείχνει ότι ο χρήστης οοο περιμένει έγκριση. Εάν ο σταθμός έχει παραμετροποιηθεί κατάληλα (βλέπε παρακάτω) τότε o διαχειριστής θα λάβει και σχετικό e-mail

-     Επιβεβαίωση μέσω Email: Ο επισκέπτης που κάνει εγγραφή στο σύστημα  λαμβάνει μιαν ευχαριστήρια απάντηση και ενημερώνεται ότι η αίτηση του θα ελεγχθεί από τον διαχειριστή. Το κείμενο είναι το ακόλουθο : «Ευχαριστούμε για την εγγραφή. Θα λάβετε ένα ηλ.μήνυμα επιβεβαίωσης σε λίγα λεπτά.»

 

Το e-mail που λαμβάνει ο επισκέπτης είναι το ακόλουθο:

  

«Ζητάτε την εγγραφή σας στο: <http://portal.alfa.gr/>

Για να ολοκληρώσετε την εγγραφή ακολουθήστε τον σύνδεσμο:

<http://portal.alfa.gr//default.asp?guid=QyZnsC4mtYLK3ALTRoVY>

 Οι πληροφορίες που έχουμε για την κάρτα σας:

Είσοδος: ooo

Κωδικός: ooo»

 

Η εικόνα που έχει ο Διαχειριστής είναι η ακόλουθη:

 

 

Όταν ο χρήστης επιλέξει τον σύνδεσμο που εμφανίζεται στο e-mail που έλαβε τότε ανοίγει μία σελίδα η οποία εμφανίζει το μήνυμα:

 

Και μόλις πατήσει το OK τότε ενεργοποιείται η εγγραφή του.

 

Προεπιλεγμένη κατάσταση μηνυμάτων συζήτησης:

 

Εδώ ορίζουμε το τι θα συμβαίνει όταν κάποιος επισκέπτης γράψει ένα μήνυμα στον χώρο συζητήσεων.

-   On  τότε το μήνυμα δημοσιεύεται κατευθείαν μόλις εισαχθεί.

-  Off  τότε το μήνυμα δεν δημοσιεύεται αν δεν το εγκρίνει ο Διαχειριστής. Ο επισκέπτης παίρνει το σχετικό ευχαριστήριο μήνυμα μόλις καταχωρήσει το σημείωμα του και ενημερώνεται ότι αυτό θα δημοσιευτεί μετά από έγκριση.

Ο Διαχειριστής βλέπει στην πληροφοριακή του σελίδα ότι υπάρχει προς έγκριση μήνυμα. Εάν ο σταθμός έχει παραμετροποιηθεί κατάληλα (βλέπε παρακάτω) τότε o διαχειριστής και ο συντηρητής θα λάβει  σχετικό e-mail

 

Κατάσταση σχολιασμών: Προεπιλεγμένη κατάσταση σχολίου:

Όσα είπαμε για τα μηνύματα του χώρου συζητήσεων ισχύουν εδώ για το Βιβλίο Επισκεπτών και τα Σχόλια επί των Άρθρων.

Ημερολόγιο:

Όρίζουμε το αν και ποιος (ανώνυμος, μέλος, διορθωτής) μπορεί να προσθέση ένα γεγονός εκδήλωση κλπ στο Ημερολόγιο.

 

 

 

Λίστα πρόσθετων:  Στο τμήμα αυτό παραμετροποιούμε τα πρόσθετα στοιχεία του σταθμού μερικά των οποίων έχουν και ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Banners:  Ορίζουμε εδώ το αν ο σταθμός μας θα παρουσιάζει διαφημιστικά banners.  Τα διαφημιστικά αυτά μπορεί να είναι εικόνες, κινούμενες εικόνες ή άλλου τύπου πλούσιο περιεχόμενα π.χ. Flash

Μέλη:    Ορίζουμε εδώ το αν θα εμφανίζονται επιλογές για την εγγραφή μελών.

Σημειώσεις:  Ορίζουμε εδώ το αν θα εμφανίζονται σημειώσεις. Μερικές από αυτές είναι το ποια είναι τα νεώτερα άρθρα του σταθμού και το ποια είναι τα πλέον δημοφιλή  άρθρα του σταθμού.

 

 

Φωτ.αλμπουμ:  Ορίζουμε εδώ το αν θα εμφανίζεται επιλογή που να οδηγεί στο Φωτογραφικό Άλμπουμ.

Βιβλίο επισκεπτών:  Ορίζουμε εδώ το αν θα εμφανίζεται επιλογή που να οδηγεί στο Βιβλίο επισκεπτών.

Συζητήσεις:  Ορίζουμε εδώ το αν θα εμφανίζεται επιλογή που να οδηγεί στο χώρο συζητήσεων.

Αναζήτηση:  Ορίζουμε εδώ το αν θα εμφανίζεται επιλογή που να οδηγεί στην χαρτογράφηση του σταθμού μας.

Ιδιαίτερη προσοχή στο σημείο αυτό πρέπει να δοθεί στο γεγονός ότι εδώ ορίζουμε μόνο το αν θα εμφανίζεται η επιλογή στην μπάρα επιλογών.

Τα τμήματα αυτά είναι ούτως ή άλλως ενεργά. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ορίσουμε ότι δεν θέλουμε να εμφανίζονται οι επιλογές στην μπάρα επιλογών και στην συνέχεια να τοποθετήσουμε κάποια ή όλα τα στοιχεία αυτά στην κανονική δομή του σταθμού μας.

Downloads:  Ορίζουμε εδώ το αν θα εμφανίζεται επιλογή που να οδηγεί στον χώρο λήψης αρχείων και το ποιος έχει δικαίωμα λήψης τέτοιων αρχείων Όλοι ή μόνο οι Εγγεγραμμένοι ως μέλη..

Lastnews: Ορίζουμε εδώ το αν θα εμφανίζονται τα τελευταία καταχωρημένα άρθρα ως μέρος της Αρχικής μας Σελίδας. Εάν η παράμετρος γίνει «on» τότε στο κάτω μέρος της πρώτης σελίδας θα εμφανίζονται  τα τρία τελευταία άρθρα κάθε κατηγορίας και σελίδας.

Ορίζουμε επίσης το αν τα άρθρα θα εμφανίζονται με δομή δηλαδή με εμφάνιση των ενοτήτων και κατηγοριών που αυτά ανήκουν.

Γνωσιακή Βάση: Ορίζουμε εδώ το αν θα εμφανίζεται στη μπάρα επιλογής

Ημερολόγιο: Ορίζουμε εδώ το αν θα εμφανίζεται στη μπάρα επιλογής

Διαχείριση μελών: Ορίζουμε ποια επιπλέον πεδία θα χρησιμοποιούμε

 

 

 

 

Υπηρεσίες Email:  :  Εδώ ορίζουμε τα βασικά χαρακτηριστικά της επικοινωνίας του σταθμού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η πλατφόρμα είναι σε θέση να εκμεταλευτεί πλήρως κάθε σύστημα διεκπεραίωσης αλληλογραφίας διαθέτει μάλιστα και μια επιλογή (Auto-detect ) για τον αυτόματο εντοπισμό της εγκατεστημένης υποδομής.

 

Τα υπόλοιπα στοιχεία είναι η διεύθυνση αλληλογραφίας του διαχειριστή καθώς και το όνομα του συστήματος που δρομολογεί την αλληλογραφία. Εδώ είναι πιθανόν να χρειαστεί η βοήθεια του αρμόδιου που συντηρεί την υποδομή. (Σε περίπτωση περισσοτέρων διαχειριστών οι διευθύνσεις καταχωρούνται με ένα κόμμα μεταξύ τους)

 

Τέλος υπάρχουν επιλογές που ορίζουν πότε ο διαχειριστής και για ποιες δραστηριότητες θέλει να ενημερώνεται με σχετικό μήνυμα.

Οι επιλογές είναι Ναι/Όχι και το τι θα επιλέξει ο Διαχειριστής έχει να κάνει με την συνολική εικόνα του σταθμού και τον βαθμό παρακολούθησης που επιθυμεί.

 

Είναι καλό πάντως να ενεργοποιήσετε την ενημέρωση τουλάχιστον για εκείνα τα σημεία που απαιτείται η παρέμβαση σας ώστε να δημοσιευθούν.

 

 

Αφού ολοκληρώσουμε τις ρυθμίσεις μπορούμε να επιλέξουμε είτε το ΝΑΙ οπότε οι ρυθμίσεις θα επικυρωθούν και θα γραφτούν στο αρχείο ρυθμίσεων είτε Απόρριψη οπότε οι αλλαγές που κάναμε θα εξαφανιστούν και θα παραμείνουν ενεργές οι προηγούμενες ρυθμίσεις.

 Copyright 2004 Β© @Portal website - all rights reserved